Desconnexió digital, millora la teva salut i productivitat

Desconnexió digital, millora la teva salut i productivitat

Com la desconnexió digital pot millorar la teva salut i productivitat

En l’era digital en la qual vivim, on la línia entre el treball i la vida personal sovint es desdibuixa, pot ser un desafiament desconnectar completament durant les vacances. Els correus electrònics, les crides i els missatges de treball poden interrompre el nostre temps de descans, fent que les nostres vacances se sentin més com una extensió del treball que com un respir. Però has considerat que una autèntica desconnexió durant les teves vacances no sols pot ser molt beneficiosa per a la teva salut i benestar, sinó que també és un dret laboral que has d’exercir? A IES Soler, valorem la importància d’aquest equilibri i sempre arribem a acords amb els treballadors perquè el descans sigui real i beneficiós.

Desconnectar-se: Un dret laboral en l’era digital

Des de desembre de 2018, es reconeix el dret a la “desconnexió digital” durant el temps de descans dels treballadors. Segons aquesta norma, els empleats tenen dret a estar lliures de comunicacions laborals durant les seves vacances i permisos, resguardant així la seva intimitat personal i familiar. En IES Soler, donem suport a la desconnexió digital i fomentem la seva pràctica per a garantir el benestar del nostre equip.

Però què significa realment desconnectar? I per què és tan important?

La importància de les vacances i la desconnexió digital

Les vacances són essencials per al benestar mental i físic dels treballadors. Proporcionen un temps valuós perquè les persones recarreguin energies, disminueixin l’estrès i millorin la productivitat en tornar al treball. Però què succeeix quan no aconseguim desconnectar del tot durant aquestes vacances? Com pot impactar això en la nostra salut i benestar?

La desconnexió digital, més que una moda passatgera, és una eina poderosa que pot millorar dràsticament la nostra qualitat de vida i salut mental en relació amb l’ús de les noves tecnologies. En un món on estem permanentment connectats, el nostre cervell rares vegades té l’oportunitat de descansar i recuperar-se, la qual cosa pot portar a la fatiga mental, l’estrès i la disminució de la productivitat. En desconnectar, estem permetent que el nostre cervell recarregui i es recuperi, la qual cosa pot resultar en un augment de la creativitat i la productivitat quan tornem al treball.

La desconnexió digital també ens brinda l’oportunitat d’estar més presents en les nostres vides fora del treball. Ens ofereix la possibilitat de gaudir més plenament de les nostres activitats d’oci, passar temps de qualitat amb els nostres sers estimats i participar en activitats que ens ajuden a relaxar-nos i rejovenir.

Claus per a la desconnexió: Com aconseguir-ho durant les teves vacances?

La desconnexió pot ser un desafiament, especialment quan els nostres dispositius mòbils s’han convertit en una extensió de nosaltres mateixos. No obstant això, hi ha algunes estratègies que pots implementar per a facilitar aquest procés i aprofitar al màxim les teves vacances:

  • Preparació per a la desconnexió: Abans d’anar-te de vacances, assegura’t de deixar resolts tots els assumptes pendents o decideix posposar-los per a després de les vacances. Aquest primer pas et permetrà iniciar les teves vacances amb una ment lliure de preocupacions laborals.
  • Comunicació de les teves vacances: Informa els teus col·legues, clients i proveïdors sobre les teves dates de vacances. Això ajuda a establir expectatives clares i a reduir la quantitat de comunicacions laborals que puguis rebre durant el teu temps lliure.
  • Respostes automàtiques: Configura respostes automàtiques en el teu correu electrònic i canvia el teu estat en les aplicacions de missatgeria per a indicar que estàs de vacances. Això pot dissuadir a les persones de contactar-te durant el teu temps lliure.
  • Desactivació de notificacions: Silencia els grups de treball i desactiva les alertes de correu electrònic i altres aplicacions laborals. Això t’ajudarà a resistir la temptació de revisar constantment el teu telèfon.
  • Temps específic per a reconnectar: Si has de revisar els teus correus electrònics de treball, estableix un temps específic per a fer-lo i evita revisar-los constantment durant el dia. Així, podràs gaudir de les teves vacances sense la distracció constant de les comunicacions laborals.
  • Activitats fora de pantalla: Dedica temps a activitats que no impliquin l’ús de tecnologia. Llegir un llibre, fer exercici, passar temps en la naturalesa o amb amics i familiars poden ser excel·lents maneres de desconnectar de la tecnologia i recarregar les teves energies.

La desconnexió és un dret i una necessitat

Les vacances són un temps per a relaxar-se, recarregar energies i gaudir de la vida fora del treball. La desconnexió digital no sols és beneficiós per al teu benestar personal, sinó també per al teu rendiment laboral. Així que, la pròxima vegada que et vagis de vacances, recorda que tens el dret a desconnectar i gaudir del teu temps lliure.

En IES Soler, creiem que l’equilibri entre el treball i la vida personal és essencial per a mantenir un ambient de treball saludable i productiu. Aprofita al màxim les teves vacances: desconnecta, relaxa’t i torna amb les piles carregades i llest per a afrontar els desafiaments laborals amb renovada energia i creativitat. Estàs llest per a desconnectar?

De tornada al treball: Renovats i disposats a brindar solucions

En tornar de les nostres vacances, arribem al treball amb una sensació renovada i revitalitzada. Després de desconnectar i gaudir del nostre temps lliure, estem llestos per a enfrontar qualsevol consulta, petició o demanda que se’ns presenti. El nostre objectiu és brindar un servei eficient i atendre les necessitats dels nostres col·laboradors i clients de manera eficaç, amb criteris rigorosos per data i urgència. Així que, després d’unes merescudes vacances, tornarem amb la ment fresca i la disposició necessària per a afrontar els reptes que es presentin en el treball.