La descarbonització, una prioritat per a les empreses i el medi ambient

La descarbonització, una prioritat per a les empreses i el medi ambient

El canvi climàtic és un dels grans reptes del nostre temps i la descarbonització dels processos industrials és una manera de contrarestar-lo, un objectiu prioritari per als agents de la indústria, els responsables polítics i les empreses. Per a això, el Consell de Ministres va aprovar el Projecte Estratègic per a la Recuperació i Transformació Econòmica (PERTE) de descarbonització industrial, amb la finalitat de fer costat a la indústria en la seva transició cap a models i processos més respectuosos amb el medi ambient i contribuir a l’objectiu de neutralitat climàtica en 2050.

IES DescarbonizaciónLes empreses amb processos industrials emissors de carboni saben que han de canviar la seva manera d’operar. Una manera de fer-ho i d’abordar la descarbonització és a través de l’eliminació progressiva dels combustibles fòssils amb energia elèctrica procedent de fonts renovables i baixes en carboni.

A IES Soler treballem des de fa anys en aquest canvi proporcionant Solucions d’equips elèctrics de calor industrial com són els calefactors per a escalfament d’aire i gasos, escalfadors d’immersió per a aigua, olis i altres fluids.

Els escalfadors elèctrics exerceixen un paper important en totes les grans indústries amb una àmplia varietat d’usos. Són essencials, per exemple, en les refineries de petroli, en la indústria alimentària, per a la climatització en ramaderia, laboratoris o per al subministrament d’aigua potable a les ciutats. No sols proporcionen les baixes emissions que necessiten aquestes indústries, sinó que han evolucionat i han superat les capacitats dels calefactors de combustibles fòssils.

A l’hora d’adquirir els equips elèctrics en els processos industrials és fonamental assegurar-se que l’empresa pugui oferir solucions d’escalfament segures i fiables que contribueixin a reduir l’impacte mediambiental. Els dissenys de calor elèctric d’IES Soler utilitzen les últimes innovacions per a millorar el rendiment, la vida útil del calefactor i minimitzar la petjada de carboni.

Beneficis dels escalfadors elèctrics

Encara som a temps d’ajudar el medi ambient a estabilitzar-se i recuperar-se abans que sigui massa tard. Dependre de l’energia elèctrica significa que no es produeixen emissions, o que aquestes són molt baixes. A més, aquests equips són capaços de produir la mateixa potència o més i, al mateix temps, utilitzar una energia més neta per a aconseguir els mateixos resultats.

D’altra banda, els sistemes elèctrics s’embruten menys. Això significa que les emissions o subproductes produïts són més nets i que les avaries són menys probables. Són també més segurs ja que no cremen combustible internament per a generar calor i això implica que no hi ha risc d’intoxicació per monòxid de carboni o explosions.

Per què implementar una estratègia de descarbonització?

IES DescarbonizaciónComplir amb la reducció d’emissions de CO2

Participar en la descarbonització industrial redueix la petjada de carboni. És una manera de complir amb els objectius ambientals que sovint s’inclouen en la política de responsabilitat social corporativa d’una empresa i també amb la normativa de la Unió Europea, que hauria de deixar de contaminar l’aire, l’aigua i el medi ambient d’aquí a 2050.

A més, si no arribem als objectius marcats i la trajectòria esperada, les autoritats europees continuaran imposant fortes sancions als qui es quedin ressagats, tal com va ocórrer amb el sector de l’automòbil.

Ser més competitius

No es tracta només de complir les normes, sinó que les empreses de tot el món estan veient com les parts interessades en els seus negocis com els clients, els inversors i els consumidors els exigeixen ser més sostenibles. Per tant, les empreses que no prenguin mesures aviat s’enfrontaran a un major desinterès i a la possibilitat que disminueixi la demanda dels seus productes i serveis.

Guanyar confiança

Aquesta pressió està fent que més i més companyies comuniquin els seus plans d’acció i els seus projectes de descarbonització perquè el compromís amb el canvi climàtic i la transparència són imprescindibles perquè guanyin en confiança com a empresa. Per descomptat, aquests plans han d’anar seguits d’accions concretes i no quedar-se només en accions de màrqueting o “greenwashing”, tan de moda actualment.

Així doncs, és l’oportunitat perfecta perquè les indústries enforteixin la comunicació amb els seus grups d’interès (clients, empleats, accionistes, etc.) i continuïn apostant per un compromís real amb el futur que ens espera.