Sener | Sector Energia Solar

Central Termoelèctrica Solar de torre, al Marroc

02 SENER

Central Termoelèctrica Solar de torre, al Marroc

Escalfament dels tancs de sals foses.
Els sistemes de sal fosa funcionen normalment amb dos tancs d’emmagatzematge a diferents nivells d’ompliment i temperatura, tancs de sal calenta i freda. La sal fosa en el tanc d’emmagatzematge fred es mou a través del cicle, mentre que la sal continguda en el tanc de sal calenta circula darrere de generar energia al sistema.
Aquestes sals foses són recirculades mitjançant bombes a través del receptor solar per a escalfar-lo i per a alimentar el generador de vapor solar, emmagatzemar l’energia durant les hores de radiació solar alta i per a subministrar-la en fosquejar (quan no hi ha sol).
Els equips subministrats han estat:
• 16 Bescanviadors de Calor Elèctric de 100kW 3ph – 400VAC
• 910 escalfadors elèctrics amb diverses formes i potències per al precalfament del forn de la torre.

Sector:
Energia Solar
Requeriments:
1. La planta reuneix una sèrie de condicions climàtiques extremes, en estar situada en un desert.
2. Els equips sol·licitats compleixen dos propòsits fonamentals per al bon funcionament de la planta:
Els 16 bescanviadors de calor elèctric de 100 Kg asseguren el manteniment de temperatura de les sals foses tant en el tanc fred com el calent.
Els 910 escalfadors elèctrics augmenten la temperatura del forn durant l'alba per a augmentar el rendiment de la planta podent començar a generar diverses hores abans del pre establert.
Solucions:
1 - Bescanviador de calor elèctric que sigui capaç de suportar les condicions climàtiques del desert i treballar dins d'una beina sense cap mena de cabal.
2 - Optimització de període de producció energètica de la planta.
Resultat:
IES Soler ha dissenyat i calculat equips d'escalfament de sals foses i aire segurs i sostenibles, capaços de suportar les condicions climàtiques extremes d'un desert i la falta de cabal en aquests.
Sobre el Client:
SENER INGENIERIA Y SISTEMAS, S.A., una de les enginyeries espanyoles amb més experiència en el sector de projectes d'Energies, sobretot en plantes Termosolars. El Grup Sener és de referència mundial i al costat d'ells hem realitzat diversos projectes, a destacar el de MASEN-NOORo III 150 MW Tower CSP plant, en el desert de Ouarzazate, Morocco.

Es tracta d'una enginyeria tecnològica biscaïna, innovadora, amb compromís i amb gran presència en àrees del Transport, Aigua, Medi ambient, Processos, Gas, Generació Elèctrica, Aeroespacial, Seguretat & Defensa i Naval.
Notícies relacionades:
01 SENER

Galeria del projecte d’enginyeria

Necessites una solució a mida?
T’ajudem

Envia’ns la informació i ens posarem en contacte al més aviat possible.

  Nom *
  Telèfon
  Email *
  Empresa *
  Càrrec *
  País *
  Sector
  Missatge
  He llegit, entenc i accepto la política de privacitat