L’Optimització Tèrmica amb Aerotermos Elèctrics Industrials

L’Optimització Tèrmica amb Aerotermos Elèctrics Industrials

La optimització tèrmica en entorns industrials, la calefacció no és només una qüestió de confort, sinó una necessitat per garantir la continuïtat operativa i la seguretat en el lloc de treball. Les temperatures extremadament baixes poden afectar la eficiència dels equips, així com la salut i la productivitat dels treballadors. Dins d’aquest context, emergeix la figura de l’empresa IES Soler, fabricant d’equips de calor industrial, incloent aerotermos elèctrics, que s’han convertit en una solució fiable per a les necessitats de calefacció industrial.

IES Soler, ofereix una àmplia varietat d’equips industrials dissenyats per satisfer les demandes més exigents. Entre la seva oferta, els aerotermos elèctrics ressalten per la seva eficàcia i fiabilitat, proporcionant una solució de calefacció eficient per a diversos entorns industrials.

Què és un Aerotermo Elèctric Industrial?

Els aerotermos elèctrics industrials són dispositius que utilitzen energia elèctrica per generar calor, que posteriorment és distribuït a través de l’aire en l’ambient.

Aquests equips estan equipats amb elements escalfadors elèctrics i ventiladors que permeten una distribució eficient del calor generat. La seva capacitat per convertir l’energia elèctrica en calor de manera eficaç és un dels seus principals atractius.

El funcionament dels aerotermos es basa en la conversió directa d’energia elèctrica en calor a través dels seus elements escalfadors. El ventilador incorporat ajuda a distribuir aquest calor generat, proporcionant una calefacció ràpida i uniforme en l’àrea desitjada.

Entre tota la gamma de productes d’IES, s’hi troben aerotermos elèctrics de molta qualitat, fiables i amb màxima durabilitat seguint la regulació electrònica, aplicable al sector marítim, miner o tecnològic. Cal destacar la gamma d’aerotermos ATEX que compleixen amb uns estàndards molt alts i una molt bona acceptació per part dels sectors de la petroquímica, el oil-gas i l’alimentació, entre d’altres.

Aerotermos a l’Observatori Alma de Xile

IES Soler va ser seleccionada per proporcionar solucions de calefacció eficaces per a l’Observatori Alma, situat a la serralada dels Andes a Xile. Representa un dels entorns més inhòspits, on les temperatures extremadament baixes i l’altitud elevada suposen desafiament per a la calefacció.

Malgrat l’altitud elevada i les temperatures baixes, els aerotermos elèctrics d’IES han operat de manera eficaç, proporcionant una distribució uniforme de calor i mantenint un confort tèrmic òptim. El model instal·lat en l’Observatori Alma es troba a una altitud de 5.104 metres sobre el nivell de la mar i ha superat el seu període de garantia amb un rendiment òptim. Fins ara, aquest tipus d’equip s’havia instal·lat a altituds no superiors a 2.500 metres, com, per exemple, en pistes d’esquí.
La implementació dels aerotermos elèctrics ha assegurat un ambient de treball càlid i segur per al personal de l’observatori, demostrant la fiabilitat i eficàcia d’aquests equips.

By: Gi González Carrasco

L’Observatori, inaugurat oficialment al març de 2013, va ser celebrat com el telescopi terrestre més gran i car del món en aquell moment. Des del seu altiplà desèrtic que ofereix condicions ideals per a l’astronomia a causa de la seva gran altitud i l’escassa humitat atmosfèrica, permet als astrònoms de tot el món investigar i estudiar l’Univers.

Està dissenyat per a detectar la radiació que emeten els freds núvols de gas i pols en l’Univers, la qual es produeix en longituds d’ona de l’ordre del mil·límetre i lleugerament per sota (ones mil·limètriques i submil·limètriques).

Els avantatges dels Aerotermos Elèctrics

Està clar que els avantatges superen de llarg els inconvenients quan parlem d’aerotermos elèctrics. A continuació llistem diversos aspectes beneficials d’aquest tipus d’equip elèctric:

 • L’eficiència Energètica
  Comparats amb altres mètodes de calefacció, els aerotermos elèctrics destaquen per la seva alta eficiència energètica, ja que gairebé tota l’energia elèctrica utilitzada és convertida en calor.
 • Fàcil Instal·lació i Manteniment
  La simplicitat en la instal·lació i el manteniment mínim requerit, fa dels aerotermos una opció econòmicament atractiva. Empreses com IES Soler proporcionen suport tècnic, garantint així una llarga vida útil dels equips.
 • Distribució Uniforme de la Calor
  La distribució uniforme de la calor és crucial per mantenir un ambient de treball confortable. Els aerotermos elèctrics asseguren una distribució homogènia del calor, evitant punts freds i garantint un confort tèrmic òptim.
 • La seguretat
  Garantir uns equips segurs és una prioritat i amb els aerotermos esdevé un avantatge. És més segura i neta una instal·lació elèctrica d’aerotermos que els que estan alimentats per combustibles fòssils, com podrien ser els cremadors de fuel-oil o gas.
 • Cost de la instal·lació
  No suposa una despesa inicial molt gran, la instal·lació dels aerotermos elèctric és molt més econòmica que els gas, fuel-oil, aigua o vapor, ja que necessiten de calderes, canonades, vàlvules, etc.
 • Assolir emissions zero
  Si es pot alimentar els aerotermos amb electricitat generada a partir de fonts renovables com la solar, eòlica i hidràulica, aconseguiran eliminar les emissions. Actualment, es desenvolupen i investiguen nous sistemes d’emmagatzematge d’energia per fer-los viables a escala més petita i aplicables a diverses indústries. A més, en col·laboració amb els seus clients, IES està treballant en aquestes solucions innovadores per garantir la utilització de l’electricitat renovable, fins i tot en dies amb baixa producció solar o eòlica.

La versatilitat dels aerotermes elèctrics

La versatilitat i l’eficàcia demostrada dels aerotermos elèctrics suggereixen la seva aplicabilitat en una àmplia gamma de sectors industrials i entorns desafiants. La seva capacitat per proporcionar calefacció eficaç i fiable pot facilitar la seva adopció en altres projectes d’investigació i desenvolupament a gran altitud, instal·lacions militars, entre d’altres.

La selecció d’equips de calefacció adequats és crucial per garantir la seguretat i la productivitat en entorns industrials. L’experiència de l’Observatori Alma il·lustra com una elecció acurada, juntament amb un proveïdor de qualitat com IES Soler, pot superar desafiaments ambientals significatius i garantir un rendiment òptim.